Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopertówki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
żółtko jajek 3 sztuki
margaryna 1 kostka
drożdże 5 dag
śmietana 1 szklanka
DODATKOWO:
powidła śliwkowe 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kopertówki

Drożdże rozpuszczamy w śmietanie. Mąkę, żółtka i margarynę zagniatamy. Dokładamy do tego drożdże rozpuszczone w śmietanie. Wyrabiamy ciasto, wałkujemy. Wykrawamy kwadraciki. Na każdym kwadraciku kładziemy pół łyżeczki powideł. Zlepiamy ze sobą naprzeciwległe rogi, tak aby powstała koperta (foto). Piec w 180 st. przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 08.12.2011 09:03
świetne...bardzo takie lubię
ben-ka 17.08.2011 09:53
robię takie bo wszyscy je lubimy.
KasiaK90 16.08.2011 11:03
super
KasiaK90 16.08.2011 11:03
super
mikrusiak 17.07.2011 14:00
tez lobię :) i polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak