Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria do spiżarni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki wg uznania
Gorczyca biała cała Prymat do smaku
zalewa na litr wody
sól 1 łyżka
cukier 3 łyżki
ocet 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria do spiżarni

1. Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Do każdego wyparzonego 300-ml słoika wsypujemy po 3 ziarna pieprzu i 15 ziaren gorczycy. Wkładamy ogórki, lekko dociskamy.
2. Zalewa: wodę chwilę gotujemy z solą,cukrem i octem. Studzimy i zalewamy ogórki. Pasteryzujemy 5 min. Słoiki wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia.Przed podaniem mizerię odcedzamy i mieszamy ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.12.2013 00:30
super zapasik na zimę
usmiech 03.05.2012 12:33
dobre
Paulina33 04.04.2012 09:16
super :)
Krystyna32 17.07.2011 11:54
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak