Sposób przygotowania

CIASTO: Mąkę wymieszać z budyniem, kakao i proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. W dużej misce ubić białka. Kiedy piana zacznie gęstnieć dodać cukier i cukier wanilinowy. Do sztywnej piany wmieszać drewnianą łyżką żółtka, i przygotowaną mąkę (przygotowaną na początku) a na końcu oliwę z oliwek. Wymieszać. I przełożyć do wysmarowanej masłem brytfanny. Piec w 180 st. przez 40-45 minut. Gdy się upiecze wystudzić i przekroić wzdłuż.
MASA: 400 ml mleka gotujemy z cukrem a w pozostałości mleka mieszamy obie mąki. Gdy się zagotuje wlać do gotującego się mleka i mieszać. Gdy zacznie się już gotować masa dodać całe opakowanie (w proszku) galaretki. Odstawić do zimna. Gdy budyń będzie zimny połączyć z masłem.
Połowę ciasta przełożyć połową porcji masy, później na to dać wydrylowane czereśnie, dać drugą połowę masy. Przełożyć drugim ciastem. Docisnąć. Posmarować roztopioną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !