Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galat

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 2
pietruszka 1
marchewki 2
seler 1/2
ziele angielskie 5
Liść laurowy suszony Prymat 4
kostka rosołowa
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Galat

Golonki zalewamy wodą, gotujemy na małym ogniu ok. 1 godz. Następnie dodajemy pietruszkę, marchewkę, seler i gotujemy ok. 30 min. Następnie dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, kostkę rosołową i pieprz –wszystko gotujemy ok. 30 min. Z garnka wyjmujemy mięso wraz z warzywami, a wywar przelewamy przez sitko z drobnymi oczkami. Jeżeli wywar jest zbyt mało doprawiony, to dajemy do smaku soli i pieprzu. Mięso oddzielamy od kości i rozdrabniamy na małe kawałeczki. Do foremek kładziemy pokrojoną w plasterki marchewkę oraz mięso, zalewamy wywarem i wstawiamy do lodówki, aż wywar się zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 22.05.2012 11:14
super
Tika4444 20.10.2011 20:20
pyszności
iga2 03.10.2011 21:21
ciekawe
dianix 11.09.2011 19:56
czasem sie zdarza wstawic nie to zdjecie, doradca to naprawi, bo pewnie duzo osob bylo takich co zgłosiły, te tzw \"pomocne\":) A golonke lubi moj tatko:)
Emiliozo 09.09.2011 09:57
tak wiem, ze zdjecia nie pasuja, zglosilam to juz na DS, czekam na usuniecie i dodanie prawidlowych zdjec
Ewelina47 08.09.2011 13:10
fajne te golonki .....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak