Sposób przygotowania

Golonki zalewamy wodą, gotujemy na małym ogniu ok. 1 godz. Następnie dodajemy pietruszkę, marchewkę, seler i gotujemy ok. 30 min. Następnie dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, kostkę rosołową i pieprz –wszystko gotujemy ok. 30 min. Z garnka wyjmujemy mięso wraz z warzywami, a wywar przelewamy przez sitko z drobnymi oczkami. Jeżeli wywar jest zbyt mało doprawiony, to dajemy do smaku soli i pieprzu. Mięso oddzielamy od kości i rozdrabniamy na małe kawałeczki. Do foremek kładziemy pokrojoną w plasterki marchewkę oraz mięso, zalewamy wywarem i wstawiamy do lodówki, aż wywar się zetnie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    fajne te golonki .....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    tak wiem, ze zdjecia nie pasuja, zglosilam to juz na DS, czekam na usuniecie i dodanie prawidlowych zdjec
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    czasem sie zdarza wstawic nie to zdjecie, doradca to naprawi, bo pewnie duzo osob bylo takich co zgłosiły, te tzw \"pomocne\":) A golonke lubi moj tatko:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    iga2

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !