Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos karmelowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier brązowy 20 dag
masło 10 dag
mąka ziemniaczana 3 łyżki
śmietana 300 ml
orzechy włoskie 5 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Sos karmelowy

Mąkę połączyć z łyżką wody. Masło roztopić, dodać cukier i podgrzewać do momentu rozpuszczenia się cukru. Dodać mąkę z wodą i podgrzewać aż sos zgęstnieje. Wlać śmietanę i podgrzewać jeszcze parę minut. Dodać orzechy, wymieszać i ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 26.07.2013 21:19
Taki sos musi być pyszny
Grazyna0211 02.12.2012 15:56
pomysłowy
alaaa 05.03.2012 11:47
ciekawy ten sos,,
AgaS10 13.01.2012 10:29
świetny sosik:)
zuzanna_z 12.11.2011 10:49
pychota
Ania67 21.08.2011 18:51
pyszności
Izabela28 02.08.2011 14:20
pyszny sos do różnych deserów:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak