Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z koperkową Gremolatą :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 łyżki mąki,4 łyżeczki Gremolaty z koperkiem ( ,, Kombinacje z Gremolatą \")
2 małe łyżeczki sosu Sambal Oelek,sok z 1 cytryny
olej 2 filety (ze skórą)
olej 4 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z koperkową Gremolatą :

Filety ułożyć w pojemniku. Zalać sokiem z cytryny , posmarować 2 łyżeczkami Gremolaty i sosem Sambal Oelek .Zostawić 30 minut w lodówce .
Wyjąć z zalewy i obetrzeć ją .Osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym .
Na patelni rozgrzać olej z masłem .Filety oprószyć mąką ( nadmiar strząsnąć ).Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron .
Podawać z ziemniakami z wody obłożone pozostałą Gremolatą .
Przepis na Gremolatę podaję osobno -,,Kombinacje z Gremolatą \"

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 01.05.2011 17:51
apetyczne
Ewa104 10.12.2010 09:47
Pyszności zapodajesz.
ewelinapac 01.12.2010 07:13
wygląda świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak