Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet grzybowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 1 kg
boczek 30 dag
cebula 1
czerstwe bułki 2
jaja 3
sól i pieprz do smaku
szczypta gałki muszkatułowej

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet grzybowy

Boczek wytopić na patelni. Wrzucić do niego drobno posiekaną cebulę. Zeszklić ją. Włożyć pokrojone grzyby i podsmażyć. Dodać namoczone bułeczki i całość wymieszać. Wszystko razem przepuścić przez maszynkę. Dodać jajko i przyprawy. Dokładnie wyrobić. Piec ok. 1 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.09.2013 07:48
świetny pomysł
TEtalicha 04.09.2012 22:11
spodobał mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak