Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina 75 dag
mielona wieprzowina 75 dag
słonina 20 dag
masło 10 dag
kajzerki 2 szt.
mleko 1 szkl.
cząber
bazylia
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 3 szt.
jajko 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska

Mięso mielone wyrabiamy z namoczonymi w mleku kajzerkami, 3 żółtkami i przyprawami. Dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Sypiemy cieniutka warstwę bułki tartej. Na niej rozkładamy w prostokąt masę mięsną. Na środku, wzdłuż dłuższego boku układamy jaja ugotowane na twardo. Zwijamy w wałek i układamy w formie wyłożonej plasterkami słoniny. Pieczemy 45 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak