Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonej cebuli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 10 sztuk
natka pietruszki 3 łyżki posiekanej
ocet winny 1 łyżka
olej 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonej cebuli

Myjemy cebulę i je układamy na blaszce nie obrane. Pieczemy je w umiarkowanie nagrzanym piekarniku. Gdy upieczone cebule wystygną, obieramy je i kroimy w plasterki. Kładziemy je do głębokiego naczynia i dodajemy pietruszkę, ocet, olej, sól oraz pieprz. Mieszamy. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 17.07.2011 09:09
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak