Sposób przygotowania

Z podanych składników wyrobić ciasto drożdżowe, a gdy podrośnie, rozwałkować na grubość 1,5 cm i pokroić na trójkąty. Następnie nakładać przy brzegu trójkąta marmoladę i zwijać je formując rogaliki. Układać rogaliki na blasze posmarowanej tłuszczem, a gdy podrosną - posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 20-30 minut. Po upieczeniu można także polukrować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam12

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !