Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet mięsno- śledziowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 2 szt
ziemniaki 5 szt
jogurt naturalny 0,5 szklanki
cebula 1 szt
jajko 3 szt
masło 7 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cielęcina bez kości 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet mięsno- śledziowy

Śledzie wymaczamy, obieramy ze skóry, wyjmujemy ości i mielimy razem z ugotowaną cielęciną i ugotowanymi ziemniakami. Dodajemy zrumienioną na łyżce masła cebulę, jajka, 3 łyżki bułki tartej, 4 łyżki masła i jogurt. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Formę do pasztetu smarujemy łyżką masła i posypujemy łyżką bułki tartej. Do przygotowanej formy przekładamy masę, wyrównujemy, smarujemy na wierzchu pozostałym masłem i posypujemy pozostałą bułką tartą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni C przez ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak