Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z zielonego groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mrożony zielony groszek 1 op
marchew 1 szt duża
parmezan starty 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion warzywny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z zielonego groszku

Marchew obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i razem z groszkiem wrzucamy do rondelka, dodajemy kostkę bulionową i wlewamy 2 szklanki wody. Gotujemy do miękkości. Następnie wszystko miksujemy, łączymy z połową startego sera, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mus przekładamy do salaterki i odstawiamy do wystygnięcia. Podajemy z białym mięsem i posypujemy resztą startego sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak