Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelowo-czekoladowe słodkie kulki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

niesolonego masła 55 g
płatków najlepiej Cornflakes 2 i 1/2 szklanki
papierowe foremki na babeczki
baton 4 czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelowo-czekoladowe słodkie kulki

Batony połamać i wrzucić do garnka. Dodać masło i rozpuścić, włączając mały ogień. Ciągle mieszając. Kiedy wszystko się stopi, zanurzyć płatki w czekoladzie i mieszać gumową łopatką do momentu połączenia się płatek i czekolady. Następnie wypełnić foremki i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak