Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna rolada z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 250 g
tabliczki czekolady 1/3 szt
białko 1 szt
orzechy włoskie 150 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna rolada z orzechami

Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych otworach.
Do orzechów dodać cukier puder i białko, wyrobić na jednolitą masę.
Masę podzielić na 2 części.
Jedną część wymieszać z tartą czekoladą.
Stolnicę posypać cukrem pudrem, osobno rozwałkować masy na grubość 1 cm.
Ułożyć jedną masę na drugiej i zawinąć w roladę.
Zostawić do następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 19.09.2011 16:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak