Sposób przygotowania

Boczniaki umyć i pokroić w paski. Obsmażyć na maśle. Na odrobinie masła z dodatkiem oleju zeszklić piórka cebuli. Połączyć grzyby z cebulą i podlać wodą( około 1,5 szklanki). Dodać ziele angielskie, liścia laurowego, odrobinę gałki, sól i dusić na małym ogniu około 25 minut. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, zabielić śmietanką rozmieszaną z mąką, doprawić pieprzem, zagotować i delektować się smakiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jak moje boczniki wyrosną to na pewno zrobię ten przepis :o)
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    musza być wysmienite
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię boczniaki i to danie by mi smakowało.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczne grzybki
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    nie jadłam boczniaków
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Boczniaki są bardzo smaczne - polecam.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    smakowitości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !