Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona papryka (świeża) 2 strąki
żółta papryka (świeża) 2 strąki
czosnek rozgnieciony 1 ząbek
pieprz
oliwa 3 łyżki
tłuszcz do formy
papryka czerwona 2 strąki

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa sałatka

Z papryk usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki.
Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, układać paprykę w formie skórką do góry.
Piec paprykę do momentu odstawania skórki.
Wyjąć z piekarnika, ostudzić, zdjąć skórkę z papryki.
Każdy kawałek papryki przekroić na pół i ułożyć na talerzu.
Oliwę wymieszać z czosnkiem, solą, pieprzem i polać sosem paprykę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak