Sposób przygotowania

1. Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i obieramy.
2. Ziemniaki szorujemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Studzimy i obieramy. Wraz z bobem przepuszczamy przez maszynkę.
3 Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Szklimy na łyżce rozgrzanego oleju. Dodajemy do masy ziemniaczanej. Mieszamy z mąką i łyżką bułki tartej. Wbijamy jajka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Wyrabiamy na jednolita masę.
4. Z masy formujemy kotlety. Dokładnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    o peirwszy raz slysze, aby bob dodawać .. super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    bardzo ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nie miałam pojęcia, że z bobu można zrobić kotlety
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Uwielbiam bób, jestem ciekawy tego smaku :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajne kotleciki :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !