Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na ok 3/4, czyli na twardo, ale żeby żółtko nie było do końca ścięte. Dobrze, gdy żółtko jest ścięte, ale lekko miękkie. Na patelni teflonowej układamy plasterki boczku i podsmażamy na lekkim ogniu, żeby powstały chipsy bekonowe. Plasterki kroimy w poprzek na paski o szer. ok 2-3 cm. W misce układamy sałatę umytą, osuszoną i rozdrobnioną. Jajka pokrojone w kostkę układamy na sałacie. Cebulkę podsmażamy na drugiej patelni i wykładamy na sałatę i jajka. Do tłuszczu powstałego z podsmażania boczku dodajemy ok 2 łyżek musztardy i mieszamy - w ten sposób powstaje dobry sos. Wylewamy na sałatę z jajkami i cebulą. Na wierzch układamy chipsy bekonowe. Można posypać posiekaną natką pietruszki. Nie mieszamy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    Ciekawe jak smakuje :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszna i sycąca mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszna sałatka
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczne połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nie jadłam.....może byc dobre.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    to smakować musi
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    na pewno smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo ciekawie brzmi,szkoda że nie masz fotki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysł na pyszną sałatkę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyczotka taka sałatka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smaczna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !