Sposób przygotowania

Zalewa:
4 szklanki wody
nieco mniej niż 0,5 szklanki octu 10%
4 ziela angielskie
2 liścia laurowe
5 łyżek cukru
szczypta gorczycy

Cebulki i marchewki obieramy. Marchewkę kroimy w cienkie talarki. Do 4 słoików (objętość ok 300ml) wkładamy po 5-6 kawałków marchewki, cebulkę i ponownie kilka plastrów marchewki. Wodę gotujemy z octem i wszystkimi przyprawami. Letnią zalewę przelewamy do słoików i do każdego z nich wkładamy po kilka ziarenek gorczycy, jednym zielu angielskim i po pół listka laurowego. Zakręcamy, a następnie na wolnym ogniu pasteryzujemy 30 – 35 minut.

Komentarze

  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pyszny przepis.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetne i przepis super
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Świetny pomysł! Chętnie wypróbuję!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny pomysł, trzeba wykorzystać;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    bardzo dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Muszę wypróbować:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczny dodatek
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    baardzo lubie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    miszelka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    świetny pomysł nie tylko na domowe warzywa, ale ja chętnie podarowałabym takie słoiczki w prezencie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !