Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik malinowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 30 dag
cukier 5 łyżek
serek homogenizowany 2
twaróg 20 dag
kremówka 15 dag
cukier 6 łyżek
mąka 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat
Biszkopt 6
jajko 6

Przepis i sposób przygotowania na: torcik malinowy

Maliny zmiksować z cukrem, serkiem i twarogiem. Kremówkę ubić na sztywno. Żelatynę rozpuścić w 5 łyżkach letniej wody połączyć z kremówką i masą serową. Delikatnie i dokładnie wymieszać. Powstałą masę wyłożyć na upieczony biszkopt i schłodzić w lodówce. Dowolnie udekorować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 16.11.2011 22:41
ekstra
Marybeth
Marybeth 05.09.2011 06:34
:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak