Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z cieciorką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 1 szkl
cieciorka 1 puszka
papryka czerwona 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 op
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek do smaku
bazylia do smaku
chili do smaku
oliwa do smażenia
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z cieciorką

1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonym wrzątku. Odcedzamy. Natkę myjemy, osuszamy i siekamy.
2. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Paprykę myjemy, osuszamy i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek szklimy na rozgrzanej oliwie. Wsypujemy paprykę i smażymy do miękkości, często mieszając.
3. Cieciorkę osączamy. Wraz z pomidorami dodajemy do papryki. Mieszamy. Gotujemy 5 min. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i chili. Mieszamy z makaronem. Posypujemy natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 29.06.2013 07:50
Dobry pomysł :)
pierniczkowo 15.11.2012 11:04
świetne połączenie smaków:)
Goya 08.11.2011 11:30
ekstra
Krystyna32 19.08.2011 09:56
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak