Sposób przygotowania

1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonym wrzątku. Odcedzamy. Natkę myjemy, osuszamy i siekamy.
2. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Paprykę myjemy, osuszamy i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek szklimy na rozgrzanej oliwie. Wsypujemy paprykę i smażymy do miękkości, często mieszając.
3. Cieciorkę osączamy. Wraz z pomidorami dodajemy do papryki. Mieszamy. Gotujemy 5 min. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i chili. Mieszamy z makaronem. Posypujemy natką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !