Sposób przygotowania

Drożdże rozrobić z cukrem i wodą.
Dodać mąkę, sól, cukier i olej i wyrobić na gładkie ciasto.
Przykryć ściereczką o odstawić do wyrośnięcia.
Ciasto ponownie chwilę wyrobić i formować kulki.
Bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Odczekać 15 minut aby bułki podrosły.
Piec w temperaturze 180 stopni około 25-30 minut.

Komentarze

  • 2
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    bułeczki są naprawdę pyszne
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Zrobię takie domowe bułeczki!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    fajnie wyszły,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pola5

    może spróbuję na niedzielne śniadanie?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcinkemp

    Ile zrobiłaś bułeczek z tego przepisu i w czym je piekłaś?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !