Sposób przygotowania

Placki ziemniaczane przygotowujemy wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/152313/placki-ziemniaczane.html

Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w półplasterki, smażymy w osobnych naczyniach, każde na łyżce margaryny z dodatkiem soli i pieprzu (pieczarki doprawiamy dopiero gdy zmiękną). Kiedy grzyby i cebula są już dobre do jedzenia, to je razem łączymy i zalewamy smietanką zmieszaną z mąką, gotujemy ok 5 minut, ponownie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gorącym sosem polewamy ciepłe placki ziemniaczane

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    uwielbiam placki ziemniaczane, a z pieczarkami nie jadłem. Dzięki za podsunięcie pomysłu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !