Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa po serbsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

drobno zmielonej kawy natur. 5 łyżeczek
woda 2 szklanki
cukier 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa po serbsku

W rondelku zagotować wodę z cukrem. Do tygielka wsypać kawę, zalać wrzącą wodą z cukrem, ustawić tygielek na palniku gazowym i podgrzewać do chwili, aż kawa podniesie się trzykrotnie, ale nie dopuścić do wrzenia.
Kawę podać w tygielku, na tacce, łącznie z filiżaneczkami. Pić bardzo gorącą z fusami. Do kawy podać szklaneczkę mocno schłodzonej wody mineralnej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 15.09.2011 14:52
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak