Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z piersią z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka
przyprawa do grillowanych warz
Kucharek przyprawa do potraw
cebula 2 szt
olej
pomidor 2 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z piersią z kurczaka

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, kroimy w mniejsze kawałki. Mięso i paprykę nakłuwamy na szpikulec (na zmianę). Posypujemy szaszłyki przyprawą do grillowanych warzyw i kucharkiem. Układamy na grillu. Cebulę obieramy, kroimy w półtalarki, przekładamy na folię aluminiową, posypujemy kucharkiem oraz przyprawą do grillowanych warzyw i podlewamy odrobina oleju. Folię zawijamy i układamy obok szaszłyków. Pieczemy w temperaturze 150-175 stopni przez 15-20 minut. Podajemy na plasterkach pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 16.07.2011 20:01
z piersi kurczaka szaszłyki szybciutko na grillu są gotowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak