Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie randez-vous

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 2 op
truskawki 30 dag
mleko zagęszczone wg uznania
płatki migdałowe 1 op
amaretto 50 ml
espresso 3/4 szkl
Krem:
budyń waniliowy 1 op
mleko 1 i 1/3 szkl
cukier 1/2 szkl
kremówka 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie randez-vous

1. Krem: budyń rozpuszczamy w 8 łyżkach mleka, resztę zagotowujemy z cukrem. Wlewamy budyń. Zagotowujemy i studzimy. Kremówkę ubijamy, topniowo dodając budyń.
2. Herbatniki skrapiamy kawą i amaretto. Na blasze (25x30cm) układamy na przemian warstwy herbatników i kremu. Co drugą polewamy mlekiem i posypujemy migdałami. Dekorujemy owocami. Schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 15.11.2012 11:05
pyszny deser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak