Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka (kluski ziemniaczane)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 1 i 1/2 szklanka
jajko 1
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka (kluski ziemniaczane)

Ziemniaki ugotować. Ostudzić, obrać i przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, jajko, sól i zagnieść ciasto. Podzielić na kilka części. Stolnicę posypać mąką i uformować z ciasta wałek o średnicy 2-3 cm, spłaszczyć i pokroić nożem ukośnie w kawałki. Gotować w osolonej wodzie pod przykryciem. Ugotowane podawać polane z roztopionym masłem lub skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 11.07.2012 19:49
pyszne
maciek7 16.12.2011 17:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak