Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować. Ostudzić, obrać i przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, jajko, sól i zagnieść ciasto. Podzielić na kilka części. Stolnicę posypać mąką i uformować z ciasta wałek o średnicy 2-3 cm, spłaszczyć i pokroić nożem ukośnie w kawałki. Gotować w osolonej wodzie pod przykryciem. Ugotowane podawać polane z roztopionym masłem lub skwarkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !