Sposób przygotowania

Pierś umyć, osuszyć, rozciąć na pół nie przecinając do końca. Rozłożyć i potłuc tłuczkiem z obu stron, osolić i opieprzyć pieprzem czarnym i ziołowym. Zwinąć i pozostawić na ok 30 min do lodówki.
Farsz: Pieczarki umyte i osuszone zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczarki dodać do mielonego mięsa, wbić jajo, wsypać żurawinę i wszystko dokładnie wymieszać dodając do smaku sól, pieprz czarny i ziołowy oraz odrobinę curry.
Rozłożyć pierś i ułożyć na nią farsz, zawinąć jak roladę. Spinać wykałaczkami. Polać sosem grzybowo - sojowym. Ewent. można użyć sos tylko sojowy.
Ułożyć w brytfannie, wlać kieliszek czystej wódki (ewent. białego wina) i 2 łyżki sosu grzybowo - sojowego.
Piec ok 90-120 min w temp ok 170 stopni. Ok 15-20 przed końcem pieczenia otworzyć naczynie, żeby pieczeń się zarumieniła.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    fajny pomysl
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pyszna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    rewelacyjne danie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    świenie wyglada,zachecajace zdjecie
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszności zrobiłaś.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takie roladki poprawiają nastrój .smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    bardzo fajnie wygląda :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !