Sposób przygotowania

Cebule posiekać. Szynkę pokroić w małą kostkę. Natkę pokroić w paseczki. Wymieszać: majonez, twarożek, szynkę, cebulę i połowę natki. Bagietkę pokroić na 8 kromek. 4 kromki posmarować 1/4 przygotowanej masy. Przykryć resztą kromek, spiąć wykałaczką. Liście sałaty porwać na kawałki. Pieczarki pokroić w plasterki, ocet wymieszać z olejem. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Sałatę, pieczarki i pozostała natkę włożyć do przygotowanego sosu, wymieszać. Na talerzach ułożyć po porcji sałatki i po kanapce.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !