Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet malinowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 30 dag
cytryna 1 łyżka
cukier 3 łyżki
maliny świeże 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet malinowy

Maliny opłukać i dokładnie osączyć, wlać 1 łyżkę soku z cytryny i zasypać 3 łyżkami cukru. Odstawić maliny aż puszczą sok a następnie wstawić do zamrażalnika na 2 godziny. Kiedy będą prawie zamrożone zmiksować blenderem na gładką masę. Przełożyć do pojemnika z pokrywką i wstawić z powrotem do zamrażarki na kilka godzin. Nakładać zwykłą łyżką, podawać w pucharkach do deserów. Posypać dodatkowo świeżymi malinami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek1 18.07.2011 14:45
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak