Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kukurydza z Puszki
fasola czerwona z puszki
pomidory z puszki
przyprawa do gyrosa
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
czosnek 1 ząbek
cebula biała 2 szt.
schab 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w warzywach

1. Szczyptę soli, pieprzu, papryki słodkiej, 4 łyżki oliwy, przeciśnięty ząbek czosnku wymieszać.
2. Marynatą (1) natrzeć mięso. Wstawić do lodówki na 2 lub 3 godziny,
3. Mięso rozbić przez worek. Smażyć na oleju na złoto-brązowy kolor z obu stron. Olej wylać. Mięso przełożyć do czystego garnka lub wyłożyć na czystą patelnię. Dodać odrobinę oliwy tymiankowej oraz wszystkie warzywa. Dusić pod przykryciem ok. 1 godziny. W razie potrzeby dodać wodę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak