Sposób przygotowania

Rozpuścić margarynę Kasia, ostudzić. Do miski wbić jajka, dodać szkl. cukru, miksować, dodać rozpuszczona Kasię, jogurt, mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i 2 łyżkami kakao, cały czas miksując, przełożyć do podłużnej formy wysmarowanej margaryną Kasia i wysypaną tartą bułką, piec 45 minut w temp. 170 stopni. Wystudzić, posmarować polewą zrobioną z 1/3 szkl. wiśniówki, 2 łyżeczek żelatyny, 3 łyżek jogurtu i 1 łyżki cukru pudru- żelatynę namoczyć w nalewce, gdy napęcznieje rozpuścić, wystudzone wymieszać z jogurtem i cukrem pudrem, posmarować. Ciasto pokroić na grube kawałki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    Warte głosu!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooooooooooooo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !