Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto paprykowe z oliwą, cebulą i czosnkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 20 dag
papryczki chili 2-3 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 4-5 łyżek
cebula 1-2 szt
kostka rosołowa 1-2 szt
papryka mielona
szczypiorek usiekany 3-4 łyżki
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto paprykowe z oliwą, cebulą i czosnkiem

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie na sypko- odcedzamy i odstawiamy na bok.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone papryki- smażymy.
Dodajemy kostki rosołowe- dokładnie wszystko mieszamy- wsypujemy ryż i raz jeszcze wszystko dokładnie mieszamy.
Przyprawiamy do smaku- posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 13.04.2013 16:50
bardzo lubię :-)
calliope 28.09.2011 10:13
super
Justa32 25.09.2011 09:55
pycha
Magdalena80 12.08.2011 23:52
pyszności
Angelika10 09.08.2011 23:54
Pycha
Marzena34 17.07.2011 12:11
wspaniałe
Krystyna32 17.07.2011 09:40
super
Gosia32
Gosia32 17.07.2011 08:45
wyśmienite
Renataj 16.07.2011 21:52
Apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak