Sposób przygotowania

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i obrane ze skórki pokrojone pomidory- smażymy.
Zalewamy wszystko wodą ( około 1 i 1/2 litra) i dodajemy kostki rosołowe- gotujemy kilka minut.
Do zupy dodajemy przecier pomidorowy i znów gotujemy około 15 minut.
Miksujemy zupę i zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką.
Doprawiamy do smaku pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Podajemy z pokrojoną mozarellą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam pomidorową
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pomidorowa,a jaka wykwintna zupa
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    rewelacja:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    świetna:-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    świetna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    A mi spodobała się ta mozzarella :) świetny dodatek
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    O, jaka ciekawa odmiana :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    super zupka
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobre
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawie podana
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszna zupka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !