Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ragout z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 50 dag
śmietana 30 dag
sól
pieprz
groszek konserwowy 20 dag
ryż 2 (błyskawiczny)

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ragout z indyka

1. Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy przez ok 10 minut. Następnie odcedzić.
2. Indyka pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć mięso. Wlać śmietanę, mieszając zagotować. Dodać osączony z zalewy groszek, wymieszać, przyprawić do smaku. Podawać z ryżem i ewentualnie pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 10.10.2011 16:38
rewelacyjna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak