Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 2 szt.
cebula
pietruszka
woda 1 litr
sól
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
groszek zielony 1 puszka
natka pietruszki
cytryna
karp 1,8-2 sprawiony
seler mały kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z groszkiem

Warzywa pokroić, podgotować. Włożyć przyprawy i pokrojoną rybę, ugotować na małym ogniu. Rybę ułożyć na półmisku, przybrać różyczkami z marchewki i groszkiem. 2 szklanki wywaru przecedzić. Żelatynę zalać zimną wodą, dodać do wywaru, podgrzać. Galaretą zalać rybę, zastudzić, przybrać cytryną i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak