Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolmopsy z porami w sosie chrzanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów matiasów 40 dag
pory 2-3 szt.
śmietana 1 szkl.
chrzan starty 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sok z cytryny
sól
ocet 1/2 szkl.
woda 1/2 szkl.
pieprz 5 ziaren
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat
cukier 1 łyżeczka
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Rolmopsy z porami w sosie chrzanowym

Ugotować białe części porów w osolonej wodzie. Filety śledziowe wymoczyć, zwinąć w rulony, wkładając do środka po kawałku pora. Spiąć wykałaczką. Zagotować ocet, wodę, cukier i przyprawy. Rolmopsy zanurzyć w gotującej się zaprawie na 4-5 minut, wyjąć, ostudzić. Ze śmietany, chrzanu i soku z cytryny przyrządzić sos, doprawić solą i cukrem. Rolmopsy ułożyć na półmisku, polać sosem, udekorować posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 23.10.2012 19:57
Ciekawa i apetyczna odmiana dla tradycyjnych rolmopsów z ogóreczkiem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak