Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone śledzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
ziemniaki 4 szt.
cebule 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
listki mięty
pieprz 3-4 ziarenka
filety śledziowe 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone śledzie

Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać, pokroić w dość duże plastry. Moczone wcześniej przez kilka godzin śledzie obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w talarki. Żaroodporne naczynie posmarować masłem. Warstwami układać w nim ziemniaki, śledzie i cebule, kończąc ziemniakami. Każdą warstwę lekko oprószyć pieprzem. Posypać bułką tartą i grudkami pozostałego masła. Piec 25 minut w 200 stopniach. Ozdobić ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak