Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawiczne risotto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 20 dag
ryż 30 dag
por
marchewki 3 szt.
bulion warzywny 1 litr
szynka 15 dag
masło 1 łyżka
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczne risotto

Kurki moczyć 15 minut. Por pokroić w krążki. Marchewki pociąć w krążki. Szynkę pokroić w kostkę. Masło stopić na patelni, wrzucić kurki, smażyć 5 minut. W garnku rozgrzać olej, wrzucić warzywa, smażyć 10 minut, dodać grzyby i ryż, wlać bulion. Dusić 20 minut. Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak