Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki w sosie śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 80 dag
cebule 2 szt.
ząbek czosnku
olej 2 łyżki
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
wino białe wytrawne 75 ml
kremówka 10 dag
pomidorki koktajlowe 10 dag
Zasmażka: 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w sosie śmietanowym

Boczniaki pokroić na kawałeczki. Cebulę i czosnek posiekać. Boczniaki podsmażyć na oleju. Dodać cebulę i czosnek, przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Podlać winem, 200 ml wody i śmietaną, zagotować. Pomidory pokroić na połówki. Wsypać zasmażkę, zagotować. Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 20.07.2011 09:27
smaczne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak