Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
pieczarki 40 dag
szynka 4 plastry
cebule 2 szt.
olej 2 łyżki
sól
pieprz
jajko 8 szt.
ogórek konserwowy
pomidory
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak z pieczarkami

Ziemniaki ugotować. Pokroić w plasterki. Pieczarki pokroić na połówki, szynkę w cienkie paseczki. Cebule posiekać. Na oleju podsmażyć ziemniaki. Dodać cebulę i pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Jajka wymieszać z solą i pieprzem. Przygotowaną mieszanką polać ziemniaki i pieczarki, smażyć na małym ogniu, aż do ścięcia się jajek. Posypać paseczkami szynki. Udekorować natką, pomidorami i ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak