Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
cebula
papryka czerwona
cukinia
boczniaki 40 dag
olej 2 łyżki
bulion 100 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
majeranek
gałka muszkatołowa
kwaśna śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Cebule drobno posiekać. Paprykę pokroić na kawałki. Cukinię pokroić w kostkę. Grzyby smażyć na oleju. Potem cebulę, dodać kapustę. Podlać bulionem, dusić 10 minut. Dodać listek laurowy. Przyprawić solą, pieprzem i gałka muszkatołową. Na 2 minuty przed końcem duszenia dołożyć boczniaki, cukinię i paprykę. Wymieszać. Przed podaniem udekorować śmietanowym kleksem oraz majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 05.09.2011 23:24
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak