Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paella rybna z kalarepką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z Soli 3-4 szt
kalarepka młoda 2 szt
por listki 2 szt
cebula 0,5 szt
natka selera
natka pietruszki
wino 4 łyżki
sól
pieprz
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sok z cytryny 2-3 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat
ryż brązowy 1 szl ugotowany

Przepis i sposób przygotowania na: Paella rybna z kalarepką

Filety wypłukać, osączyć, przeciąć wzdłuż, posypać przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny, zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką.
Cebulę i kalarepki pokroić w plasterki, Rozgrzać tłuszcz, wrzucić pokrojoną cebulę i kalarepki przysmażyć trochę podlać winem i dodać ryż oraz pokrojone listki pora i natkę z selera. Przykryć i poddusić ok 10 min. W tym czasie na drugiej patelni usmażyć roladki rybne, wyjąć z nic wykałaczki i włożyć do paelli. Posypać papryczką i odparować. Podawać polane sosem chińskim słodko pikantnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 03.11.2011 16:37
superkowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak