Sposób przygotowania

ziemniaki obieramy kroimy na plasterki , wędlinę w kosteczki , warzywa według uznania , układamy partiami na spód dajemy liście kapusty białej i na wierzch tez , sól i pieprzymy dusimy na minimalnym ogniu ok 50 min, pod przykryciem , jak jest pogoda to robimy to na ogniu w ogrodzie

Komentarze

  • 16
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    kapusta ma słuzyć tylko zapachowi , zapomniałam jej wpisac w listę :)
  • 14
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    jak robimy na dworze to w specjalnym kociołku bo ganek bedzie osmolony i szkoda takiego z kuchni :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Chyba sobie kupię taki kociołek, bo co ognisko to ognisko. Jeszcze nigdy nie jadłam takiej prażonki, a bardzo jestem ciekawa smaku.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lolajna7

    super :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lolajna7

    ja robię na patelni, na kuchni gazowej-też super wychodzą i można niezależnie od pory roku robić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lolajna7

    ja robię na patelni, na kuchni gazowej-też super wychodzą i można niezależnie od pory roku robić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    superowy obiadzik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !