Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurska zupa grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewk 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
posiekanego świeżego koperku 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby leśne 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurska zupa grzybowa

Grzyby(np. podgrzybki, koźlaki, prawdziwki, maślaki) oczyszczamy, myjemy, następnie gotujemy. Marchew,pietruszkę
obieramy,
płuczemy ścieramy na tarce o dużych oczkach.Cebulę drobno siekamy,
szklimy na maśle i gotujemy razem z warzywami. Grzyby odcedzamy, siekamy
i razem z wywarem dodajemy do włoszczyzny. Mąkę rozprowadzamy ze
śmietaną i odrobiną wywaru i zagęszczamy zupę. Doprawiamy do smaku
solą i pieprzem i zagotowujemy. Przed podaniem zupę posypujemy koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 01.05.2012 19:08
pyszna
Gosia32
Gosia32 19.09.2011 21:41
super
ziutula
ziutula 04.08.2011 09:37
ale bym zjadła teraz tej zupki....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak