Sposób przygotowania

Biszkopt: Miękką margarynę utrzeć na gładką masę z cukrem,
cukrem waniliowym i solą. Dodać kolejno jajka. Wymieszać mąkę z kakao
i proszkiem do pieczenia, stopniowo połączyć z masą. Ciasto
przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm , wysmarowanej tłuszczem i
oprószonej mąką. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 175 stopni, przez
25 minut.

Truskawki opłukać, usunąć szypułki, pokroić w plasterki.

Krem: Mleczko kokosowe, twaróg śmietankowy i cukier puder delikatnie
zmiksować . Dodać zimną żelatynę uprzednio rozpuszczoną w 6 łyżkach
gorącej wody, wymieszać. Na koniec dodać plasterki truskawek. Krem
wstawić do lodówki , gdy zacznie tężeć rozłożyć na zimny biszkopt.
I ponownie włożyć do lodówki na 4 godziny. Wierz udekorować listkami
melisy lub mięty

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale pychotka do kawki...
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Listki mięty do sernika fajny efekt :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    prze piękny torcik :) na pewno smaczny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Co ja bym dała teraz za taki deser! ;) w środku listopada smakowałby trzy razy lepiej :)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale musi być smaczny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !