Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z truskawkami i prażonymi migdałami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 100 g
serek śmietankowy 450 g
płatki migdałowe 300 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
Biszkopty 150 g
truskawki świeże 200 g
kremówka 400 g
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z truskawkami i prażonymi migdałami

Ciasto: Margarynę stopić. Biszkopty lub ciasteczka maślane pokruszyć i połączyć z
tłuszczem. Tortownicę o średnicy 24 cm wykleić ciastem i odstawić do
lodówki na 30 minut.

Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Owoce pokroić w plasterki.
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni na złoty kolor.

Krem: Żelatynę rozpuścić w 120 ml gorącej wody , ostudzić. Ostudzoną
żelatynę połączyć z serkiem śmietankowym. Kremówkę ubić z cukrem
pudrem na puszysty krem i delikatnie wymieszać z serkiem.
Na ciasto położyć krem i truskawki pokrojone w plasterki. Wierz torcika
posypać prażonymi migdałami. Wstawić do lodówki na 3 godziny. Przed
podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 02.07.2013 17:18
Super wyszedł ci ten torcik :)
ZEWA 06.05.2013 11:20
świetne połączenie jabłek i migdałów
karolina1869 14.12.2012 18:24
wygląda rewelacyjnie
melonik 07.07.2012 06:33
piękny
melonik 07.07.2012 06:33
piękny
melonik 07.07.2012 06:33
piękny
Andzia1977
Andzia1977 12.06.2012 10:37
ale apetyczny
dorotka0000025 02.11.2011 08:14
fajny
dorotka0000025 02.11.2011 08:14
fajny
aacaac 28.08.2011 08:44
fajny
Małgorzata113 16.07.2011 08:56
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak