Sposób przygotowania

Ciasto: Margarynę stopić. Biszkopty lub ciasteczka maślane pokruszyć i połączyć z
tłuszczem. Tortownicę o średnicy 24 cm wykleić ciastem i odstawić do
lodówki na 30 minut.

Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Owoce pokroić w plasterki.
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni na złoty kolor.

Krem: Żelatynę rozpuścić w 120 ml gorącej wody , ostudzić. Ostudzoną
żelatynę połączyć z serkiem śmietankowym. Kremówkę ubić z cukrem
pudrem na puszysty krem i delikatnie wymieszać z serkiem.
Na ciasto położyć krem i truskawki pokrojone w plasterki. Wierz torcika
posypać prażonymi migdałami. Wstawić do lodówki na 3 godziny. Przed
podaniem posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    ale apetyczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    piękny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    piękny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    piękny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    wygląda rewelacyjnie
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    świetne połączenie jabłek i migdałów
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Super wyszedł ci ten torcik :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !